ALEHINNAT.FI - MAHTAVIA RAVINTOLISÄTARJOUKSIA, EDULLISET LISÄRAVINTEET, NOPEAT NETTITILAUKSET - TILAA HETI ITSELLE TAI LAHJAKSI

KÄSITTÄMÄTTÖMÄN UPEITA TARJOUKSIA. VALITSE, KOKEILE, TUTUSTU JA IHASTU! KATSO RAVINTOLISIEN MAHTAVAT ALEHINTAISET TARJOUKSET JA TILAA LISÄRAVINTEET JO TÄNÄÄN! PIDÄ KIIRETTÄ, SILLÄ SUURIN OSA TARJOUKSISTA ON VOIMASSA VAIN RAJOITETUN AJAN.

HUOM! Tarjoushinnat ja mahdolliset tilaajalahjat muuttuvat tiheään tahtiin, joten ajantasaisimmat ja voimassaolevat tiedot löydät aina tarjouslinkin klikkauksen jälkeen kyseisen tuotteen tilauslomakkeen yhteydestä.

Ale-hinnat

Lehtitarjoukset

Sää ja 5vrk sääennuste

Leluja lelukauppa

Matot - matto tarjouksia

Matkapuhelimet

Hotellit lennot matkat

Tervetuloa ALEHINNAT.FI -palvelun lisäravinteet sivustolle!

Alehinnat.fi palvelusta voit tilata haluamasi lisäravinteet helposti ja nopeasti edulliseen tutustumistarjoushintaan. Tilaa ravintolisät suoraan omaan kotiisi tai lahjaksi sinulle tärkeälle ihmiselle. Huomaa, että suurin osa tarjouksista on todellakin voimassa vain rajoitetun ajan, joten tee tilaus heti!

LISÄRAVINTOAINEET ELI RAVINTOLISÄT

Terveelliseen ruokavalioon kuuluvat säännölliset ja monipuoliset ateriat. Terveellisessä ruokavaliossa on sopivassa suhteessa kolmea tärkeintä tarvitsemaamme ravintoainetta hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa. Ravinnossa tulee olla myös elämälle välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja sekä kuituja, joita ihmisen elimistö ei pysty pilkkomaan, vaan ne kulkevat elimistön läpi sellaisenaan puhdistaen samalla suolistoa. Terveellisen ruokavalion avulla verensokeri pysyy tasaisena, elimistö saa tarvitsemansa polttoaineen ja paino pysyy helpommin kurissa. Vähärasvainen ruokavalio ehkäisee myös sydäntauteja. Lisäravintoainevalmisteet tai ravintolisävalmisteet eivät yksinään voi korvata terveellistä ruokavaliota, sillä monipuolisesta ruoasta saa paljon sellaisia hyödyllisiä yhdisteitä, joita parhaassakaan vitamiinivalmisteessa ei ole.

Hiilihydraateissa kuten sokerissa ja tärkkelyksessä on energiaa 17 kJ/g. Terveellisessä ruokavaliossa suurin osa energiasta tulee hitaista hiilihydraateista, joita saa esimerkiksi täysjyväriisistä ja täysjyväviljasta. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan päivittäisestä energiasta tulisi saada 50-60 % hiilihydraateista, mutta kuitenkin niin, että puhdistettujen sokereiden määrä ei ylittäisi kymmentä prosenttia energiansaannista. Aikuisen tulisi saada myös ravintokuitua 25-35 g päivässä.

Proteiineissa, joita saa esimerkiksi lihasta, kananmunasta, kalasta ja monista palkokasveista, on energiaa 17 kJ/g eli yhtä paljon kuin hiilihydraateissa. Terveellisessä ruokavaliossa energiasta saadaan 10-20 % proteiineista. Elimistö käyttää proteiineja lihasten rakennusaineena sekä monessa muussa tehtävässä. Hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi soija, liha, kananmuna ja hampunsiemenet. Hampunsiemenet on ainoa tunnettu kasvikunnan tuote, joka sisältää ihmisen kaikki tarvitsemat 20 aminohappoa. Ruoka-aineen proteiinikoostumuksen laatua arvioitaessa hampunsiemeniä verrataan äidinmaidon pitoisuuksiin.

Rasvassa on energiaa 38 kJ/g eli yli kaksi kertaa enemmän kuin proteiineissa ja hiilihydraateissa. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan päivittäisestä energiasta noin 25-35 % tulisi saada rasvasta, jotta välttämättömien rasvahappojen saanti tulisi taattua. Ihmisen elimistö osaa käsitellä parhaiten tyydyttymättömiä rasvahappoja. Koska rasvassa on erittäin paljon energiaa, rasvaa tarvitaan tilavuutena ja painona ajatellen paljon vähemmän kuin hiilihydraatteja ja proteiineja. Veren rasva-arvojen kannalta on olennaista, että ravinnossa on tarpeeksi paljon pehmeitä rasvoja ja vähän kovia. Kovia eli tyydyttyneitä rasvahappoja on muun muassa punaisessa lihassa, voissa ja kookosrasvassa. Pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja puolestaan sisältävät hamppu-, oliivi-, auringonkukka- ja rypsiöljy. Lisäksi kalanrasva on terveellistä ja siitä saa paljon D-vitamiinia.

Lisäravintoaine eli ravintolisä on valmiste, joka on tarkoitettu käytettäväksi varsinaisen ruoan lisänä ravintoaineiden riittävän saannin varmistamiseksi. Lisäravintoaineita ovat esimerkiksi proteiinilisät ja hiilihydraattivalmisteet. Lisäravintoaineet voidaan jakaa erityisruokavaliovalmisteisiin, erityisvalmisteisiin ja ravintoainevalmisteisiin. Erityisruokavaliovalmisteet soveltuvat henkilöille, joilla on imeytymis- ja aineenvaihduntahäiriöitä tai jotka erityisen fysiologisen tilansa vuoksi hyötyvät tiettyjen elintarvikkeiden sisältämien aineiden valvotusta saannista. Erityisruokavaliovalmisteisiin kuuluvat esimerkiksi laihdutusvalmisteet, urheilijoiden erityisruokavaliovalmisteet ja diabetesvalmisteet. Erityisvalmisteita ovat rohdokset, uutteet ja stimulantit sekä edellisten aineiden yhdistelmät. Erityisvalmisteita käytetään yleensä lääkkeen tapaan pieniä määriä. Ravintoainevalmisteet ovat pillereitä ja kapseleita, jotka sisältävät kaikkia vitamiineja ja välttämättömiä kivennäisaineita päivittäisten saantisuositusten mukaisia määriä.


Alehinnat etusivu

Piilolinssit

Muotia vaatteita

Lelut leikkikalut

Lisäravinteet

TV-kanavia

Lehtiä lukemista

Tilaa lehti tai kirja

Matkaoppaat

Linkit

SÄÄSTÄ RAHAA SÄÄSTÄ AIKAA SÄÄSTÄ VAIVAA

Tilaa lisäravinteet suoraan netistä helposti ja edullisesti


Lähteet ja kuvat: Omat kirjoitukset / Wikipedia / Public Domain / Pixabay.

Lähetä parannusehdotuksia, kysymyksiä tai vastaavaa. Yksityisyyden suoja. Kiitos!

Halvat hotellit lennot ja matkat

Matkatarjouksia

Lentotarjouksia

Hotellitarjouksia

Matkatoimistoja

Senioripelaajat

Aivoharjoittelu

Klassikkopelit

All rights reserved. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)